Ingrid Marc: „Scrisoare pentru Romania”

Dragă tu, cel care te uiți la Eurovision cu sufletul la gură, cel care stai cu inima cât un purice sperând ca favoritul tău să câștige, cel care simte acest concurs ca pe un drog, 

Nu uita să lași stereotipurile deoparte, să lași gura lumii să vorbească și, cel mai important, să alegi tu singur piesa pe care o vei vota să ne reprezinte la Kiev. Lasă deoparte cuvintele juriului, ale prietenilor, ale celorlalți fani Eurovision, și votează cu toată inima ceea ce îți place ție. Nu mergem la Eurovision doar de prezență, nu mergem doar pentru că știm sigur că după un an de stat acasă lumea ne va vota! Nu! Mergem să arătăm că și noi putem lua un loc fruntaș!

Lasă deoparte ‘asta nu este piesă de Eurovision’, ‘artistul ăsta are un trecut pătat’, ‘anul acesta au fost înscrise n balade, a noastră ar fi doar alta la număr’, ‘nu putem să trimitem o piesă în română, nu înțelege nimeni nimic’ și așa mai departe. Poți cânta și în chineză, mesajul ajunge la cei care au urechi să audă și ochi să vadă indiferent de limbă! Anul acesta votul tău contează mai mult ca niciodată!

Și ce dacă artistul tău preferat arată într-un fel, face anumite lucruri, are numai cuvinte jignitoare de la alți oameni, etc? Îți place piesa? Voteaz-o cu toată inima! Nu te uita în stânga și în dreapta! Trece toate piesele prin inimă și apoi pune mâna pe toate telefoanele și treci la treabă!

Votul tău poate face diferența! Haideți să învățăm ceva din greșelile din anii anteriori!

Nu mai aruncați cu noroi în artiștii mai puțin apreciați din Selecție! Cu siguranță le este greu să stea în spatele telefoanelor și să vadă toate mizeriile aruncate în ei doar pentru că mulți au favoritul lor în concurs! Probabil le este greu și să apară în fața voastră din nou pe scenă..dar sunt oameni și trec cu vederea, urcă din nou în fața camerelor și dau din nou tot ce au în speranța că tu o să fii mândru de el/ea și, de asemenea, probabil el/ ea este cel/ cea care muncește cel mai mult dintre toți! Iar ceea ce este cel mai important: să nu mai râdem de propriul nostru reprezentant!

Iar acum mă adresez atât fanilor înfocați Eurovision, cât și celor care se vor uita întâmplător, atunci când vor schimba canalele duminică seara. Am luat locuri mediocre uneori, dar și locuri fruntașe. Și ce dacă alte țări au mai mulți bani de investit în lumini, filmare, publicitate și tot ce ține de show? Dintr-un buget mic, poți ajunge în sufletul unui ascultător în câteva secunde. Haideți să alegem cu inima într-o țară în care doar relațiile și banii contează! Să ne schimbăm acum!

Ne poate reprezenta o baladă cu un mesaj puternic, o piesă pop cu un sound fresh, o piesă rock, nu contează!

Totul ține de noi, contează să nu privim totul cu ochelari de cal!

Dragă artistule, care îți dai sufletul pe tavă pe scenă și cânți cu toate emoțiile pe care le poți avea în acel moment, 

Lasă deoparte gândul că „oricum cărțile sunt făcute pentru x sau y”, cântă ca și cum acela ar fi ultimul tău moment pe scenă, dă tot ce ai tu mai bun și nu încerca să schimbi în vreun fel tehnica de a atrage voturi. Suntem la un concurs în care vocea, emoția, carisma și show-ul tău contează. Tu ești cel care îi inspiri pe cei din fața televizorului, din spatele unui simplu ecran, să treacă mai departe peste momentele grele din viață datorită emoției pe care o emani atunci când cânți.

Dă tot ce ai tu mai bun, fii trup și suflet pentru noi, simplii oameni care te ascultăm zi de zi și ne punem speranța în tine.

Și ce dacă nu ai milioane de fani? Ți-ai lăsat acasă familia, prietenii, poate ai venit de departe, ai atâția oameni care te susțin indiferent de ceea ce faci! Nu contează un număr de voturi, contează să rămâi tu în orice situație și să nu uiți pentru cine cânți.

Și ce dacă ești la a n-a participare și tot nu ai fost tu cel care să ne reprezinte? Și ce dacă nu ai în spate cea mai mare casă de discuri din România? Și ce dacă nu ai cele mai multe vizualizări pe YouTube?!

Ai investit mult în ceea ce faci acolo, chiar sume colosale. De ce să te dai bătut acum, la final de concurs, când și tu ai potențialul și șansele tale? LUPTĂ! Nu fi laș! Muncește chiar și pe ultima sută de metrii și arată cine ești și ceea ce poți face!

Să reprezinți România e o șansă unică, iar presiunea care se pune pe tine după este imensă. Gândește-te așa: dacă faci multe voturi prin alte căi, ce vei face la Kiev unde nu te știe aproape nimeni în celelalte țări? Repet, emoția, vocea contează..Dacă ești tu însuți acolo, fără orice mască, vei impresiona o mulțime de oameni…

România are șanse să câștige, are tot ce îi trebuie..dacă te are pe tine, cel singur din fiecare seară, acolo pe scenă.

Românii au șansa lor, chiar dacă prin modul nostru colectiv de a gândi nu ne valorificăm artiștii, producătorii, textierii, etc, la valorile lor colosale! Elveția este reprezentată de o româncă ce a muncit din greu să ajungă acolo unde este! Nimic nu este imposibil, contează doar să vrei cu adevărat să fii acolo și să lupți până nu mai poți, iar atunci să te ridici și să lupți și mai tare decât ai făcut-o până atunci!

Convinge-mă să îți dau votul meu prin ceea ce tu poți transmite, cântă ca și cum ar fi ultima dată când o faci..iar pe lângă votul meu vor mai veni alte sute de mii. Iar dacă nu vei câștiga tu, toți cei care te vor vota îți vor deveni prieteni! Nu te gândi la discuri, cariere, bani..ci la noi, cei care ne uităm la tine!

Sper ca cel mai bun să câștige!

Sper ca tu, cel care îmi citești acum gândurile, să votezi cu inima, nu cu obligație! Tu poți schimba totul prin votul tău! Nu ești un nimeni! Ești cel mai important pentru viitorul României în acest concurs! Nu lăsa pe altcineva să decidă pentru tine! Scapă de acest „lasă că e bine și așa, oricum nu luăm noi trofeul”! 

Iar tu, artistule, să nu uiți că ești iubit de noi și că ne punem speranța în tine! Dă tot ce ai tu mai bun! 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s