Instinct: „« Petale » este o piesa cu vibratii inalte, care îti transmite emotie indiferent daca intelegi limba sau nu !”

O altă zi, un alt interviu cu unii dintre semifinaliştii Selecţiei Naţionale. Am avut un bun “instinct” să purtăm o discuţie interesantă cu trupa Instinct, despre ale lor „Petale”, cu care vor să cucerească Selecţia Naţională şi am ajuns să îi şi cunoaştem mai bine pe membrii duo-ului.

 

Hello Andra şi Vlad! Vă mulţumim mult că aţi acceptat acest interviu cu noi. Totodată, felicitări pentru calificarea voastră în semifinală – un cadou numai frumos pentru Andra care astăzi împlineşte 27 de ani.  Cum vă simţiţi după seara de duminică ? V-aţi aşteptat la o asemenea surpriză plăcută ?

Instinct: Am fost surprinşi de vâltoarea de emoţii care ne-au încercat, mai multe decât atunci când am cântat, dar cu toate astea la cât de mult s-a muncit şi investit în această piesă ne-am aşteptat să fie apreciată şi să ocupe un loc în semifinală şi pentru asta suntem extrem de recunoscători !

Care este povestea din spatele piesei „Petale” ? Cum a luat ea naştere?

I: Linia melodică i-a venit lui Vlad în studio după care totul s-a construit spontan şi a curs natural ca şi cum „it was meant to be”. Împreună cu Theea Miculescu care a făcut textul în mare parte şi cu Daniel Alexandrescu -orchestratie- am ajuns la această formă finală care surprinde părţi din sufletele noastre în sensul că descrie toate faţetele şi încercările pe care le presupune implicarea emoţională !

Ce fapt face această melodie potrivită pentru cursa spre Kiev?

I: Petale este o piesă cu vibraţii înalte, care îţi transmite emoţie indiferent dacă înţelegi limba sau nu ! Muzica este o artă care te atinge prin sunet şi interpretare mai mult decât versul sau cuvântul în sine !

Dacă veţi câştiga „tichetul” spre capitala Ucrainei, vă gândiţi să veniţi cu o variantă în engleză a piesei?

I: Primul „instinct” este să nu o modificăm şi o interpretăm aşa cum a fost construită şi menită să fie, dar asta e o decizie pe care o vom lua împreună cu echipa noastră şi cu TVR-ul după ce „vom fi sărit gardul”.

V-aţi gândit la show-ul pe care îl veţi pune în scenă la semifinală ? Dacă da, ne-aţi putea da măcar un mic detaliu ?

I:Încă nu sunt puse toate detaliile la punct dar va fi o combinaţie de dramatism, emoţie şi sexualitate.

Ce v-a determinat să vă înscrieţi la Selecţia Naţională ?

I:Dependenţa de scenă mare, imboldul de a vrea să-ţi reprezinţi ţara, onoarea de a fi aplaudat de o naţiune şi magia momentului acela când îţi ia câteva minute să-ţi revii după ce îţi ieşi din personajul pe care tocmai l-ai interpretat

Vrem să cunoaştem membrii trupei Instinct mai bine. Cine sunt Andra şi Vlad, cum se caracterizează ei şi cu ce le place să-şi ocupe timpul liber ?

I: Andra un muzician desăvârşit cu studii muzicale superioare, cântă şi la saxofon şi o perfecţionistă convinsă. Pasionată de orice formă artistică şi de estetică frumosului. De asemenea perefecţionistă înnăscută, de fiecare dată când ne iese bine un moment i se datorează ei .

Vlad pe lângă muzică – prima dragoste – cochetează şi cu actoria, prin portofoliul lui numărându-se faptul că a jucat alături de Monica Bârladeanu într-un lungmetraj ce urmează să fie lansat, şi un alt rol într-un film regia Bobby Păunescu premiat la Sundance Film Festival.

img_9493

Dacă nu aţi fi fost muzicieni, spre ce profesii v-aţi fi îndreptat ?

Andra: categoric avocat datorită debitului verbal şi a forţei interioare 🤓

Vlad: medicină absolut, sunt fascinat de domeniu

Ce artişti v-au inspirat de-a lungul timpului şi cu cine aţi dori să colaboraţi ?

I: Ne inspiră în mod constant artişti mari precum Beyonce, Michael Jackson, Justin Timberlake, Nicole Scherzinger, iar pe plan naţional ne dorim foarte mult să colobaram cu Lora – our own personal darling

Eurovision : un concurs ce uneşte prin muzică şi diversitate. De când îl urmăriţi şi ce v-a făcut să vă îndrăgostiţi de acest fenomen?

I: Cred că Eurovisionul se deosebeşte de orice alt concurs prin simplu fapt că adună laolaltă energia a zeci de milioane de persoane. Orice om care a urmărit o finală de Eurovision cred că ştie golul acela uriaş din stomac când apare pe ecran România şi îţi faci toate rugăciunile să iasă bine iar apoi aplauzi ca şi cum ai fost acolo !

Ce piese de pe scena europeană v-au plăcut atât de tare încât nu le puteţi scoate din minte şi suflet 

I: Favorita noastră este până în ziua de azi Stig Rästa & Elina Born – Goodbye to yesterday, piesă pe care o interpretă duminică la Berăria H !

Care vă este cel mai drag câştigător Eurovision şi de ce ?

I:Loreen pentru cât de mult a livrat în momentul ăla care a strălucit mai mult decât oricare altul !

 

Care credeţi că a fost impedimentul numărul 1 al României în a câştiga mult-râvnitul trofeu ?

I:Componenţa geopolitică 😂

Cu ce trebuie să se prezinte România ca să obţină an de an un loc onorabil în Marea Finală?

I:Credem că de fiecare dată locurile fruntaşe s-au deosebit de celelalte prin unicitatea momentelor. Nu cred că e reţetă de compoziţie ci de faptul că după ce ai ascultat piesele tururor ţărilor acelea ţi-au rămas în minte din diverse motive.

La final, ce mesaj transmite trupa Instinct cititorilor ESC on POINT ?

I:Uriaşe mulţumiri pentru toţi susţinătorii noştri, facem tot ce ne stă în putinţă că momentul nostru să fie memorabil şi ne dorim ca oricine ar pleca la Kiev să aibă parte de susţinerea tururor românilor. Noi o vom oferi pe a noastră ! #spreadthelove

Echipa ESC on POINT urează mult succes trupei Instinct în semifinală!

Georgiana Eftodi a contribuit la acest articol

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s