D-lema: „« Adventure » s-a nascut cu zambet pe buze si cu dorinta de a avea o piesa care sa ne caracterizeze. „

Al doilea interviu de astăzi vine de la altă trupă, D-lema, care nu este doar o trupă, ci o familie, după cum afirmă membrii ei. Semifinaliştii ne vorbesc despre „aventura” lor de la Selecţia Naţională şi despre povestea trupei. Vă invităm să citiţi răspunsurile lor.

 

Hello, guys! Felicitările noastre că aţi ajuns în semifinala Selecţiei Naţionale! Cum vă simţiţi după ce aţi aflat asemenea veste minunată?

Heloooou , helooou – mulţumim ! Încă euforici. Am fost foarte bucuroşi să aflăm că piesa noastră a fost bine primită de public şi de juriu. Încă din seara în care am aflat vestea calificării în semifinale, mesajele de felicitări curg într-una. Le mulţumim tuturor. Dăm de băut când ne liniştim, deocamdată coacem surprize pentru Semifinală.

Ne puteţi spune povestea care stă în spatele piesei „Adventure”?

Nu suntem doar cinci membrii ai unei trupe. Suntem 5 membrii ai unei familii, D-lema. Ne ştim problemele, râdem la aceleaşi glume şi se întâmplă de multe ori să şi călătorim împreună în vacanţe. Dar asta este impresia primei audiţii  a piesei Adventure. Mesajul piesei este unul mai profund şi anume că plecăm de acasă şi ne înrădăcinăm într-un loc pentru a ne trăi visul. Devenim tot mai răi şi mai închişi. Viaţa trebuie privită ca o aventură, nu doar ca un drum plin de încercări. „Adventure” s-a născut cu zâmbet pe buze şi cu dorinţa de a avea o piesă care să ne caracterizeze.

Zâmbiţi şi visaţi, e gratis 🙂))

16388274_1253154191443193_1646753088289048326_n

Ce credeţi că o face specială şi potrivită pentru a reprezenta România la Eurovision?

“Adventure” este aproape de ce simţim noi. “ Borders are in our minds” – este doar un vers – îndemn către o gândire liberă, curată; o invitaţie către frumos şi deschis. Textul piesei nu este unul întâmplător. Are legătură cu ce se întâmplă astăzi în lume. Sperăm ca oamenii să ne voteze pentru că se identifică cu mesajul pe care vrem să îl transmitem. Aşadar, votaţi-ne dacă încă mai credeţi în frumos ! 

Ne puteţi da mici indicii cu privire la show-ul pe care îl veţi pune în scenă la semifinală ?

V-am putea spune chiar detaliat însă o să vă lăsăm într-o mare “D-lema” :))))). 

Ce ştim sigur este că vom munci foarte mult şi veţi vedea o altă latură a noastră.

Ce v-a determinat să vă înscrieţi la Selecţia Naţională ?

Creştem şi  suntem mereu deschişi la noi experienţe. Selecţia Naţională Eurovision a fost o provocare pentru noi. Şi ghici ce ? Iubim provocările.

Cum a luat naştere trupa „D-lema” şi de ce aţi ales acest nume?

Now, that’s funny !  🙂)) Alex Iordanescu este fondatorul D-lema. Este un nume moştenit de la cel ce acum este compozitorul „Adventure”, Alex Luft, la începuturi membru activ. Trupa se numea iniţial ”Dilema”. Câteva sute de concerte şi 6 ani mai târziu iată-ne din nou împreună. Nici prin cap nu ne trecea că povestea va lua o cale atât de frumoasă.

Doresc  de la voi câte trei caracteristici pentru fiecare în parte. 😉

Hahaaa, profit că băieţii nu sunt lângă mine şi îi voi caracteriza eu, dar voi începe cu mine.

Denisa Demian – dacă aş fi primit  un leu pentru fiecare întâlnire la care am întârziat…. . Răsfăţata trupei. Niciodată nu am ştiut să număr. Sunt 3 ? 🙂

Alex Iordanescu – The Joker.  Vorbeşte mult, foarte mult, cel mai mult…Ţi se pare că am exagerat? Mai pune un pic şi te apropii. Mentorul meu.  Mai emotiv ca noi toţi.

Samy Purdel –  The Brain, permanent certat cu somnul, îndrăgostit de pizza.

Alex Sturzu –  Dom’ Profesor.  Maaare iubitor de salsa. Nu sosul, dansul. Sub coaja dură, ascunde multă sensibilitate.

Adrian Nastac  – Zen-ul .  Este atât de calm încât te poate scoate din pepeni, dar iubibil. Omul meu de bază, nu pleacă de acasă fără fixativ pentru păr, fier de călcat şi foehn. J

Care este sursa voastră de inspiraţie şi ce vă motivează în acelaşi timp?

Cu toţii am cochetat cu muzica de mici şi am avut surse de inspiraţie diferite, dar acum suntem un grup foarte unit şi ne inspirăm unul pe/de la celălalt. Creştem împreună, asta ne motivează cel mai mult.

Ce artişti v-au inspirat de-a lungul timpului şi cu cine aţi dori să colaboraţi ?

Oooh, sunt atât de mulţi artişti buni încât ne-ar fi greu să reducem totul la o listă de câteva nume.

De când urmăriţi Eurovision Song Contest şi ce credeţi că îl face atât de atractiv pentru milioane de oameni din întreaga lume?

Atractiv îl face sau ar trebui să îl facă faptul că sparge puţin tiparele clasice de compoziţie. Indiferent de notorietatea  artistului  show-ul Eurovision a fost încă de la început un spectacol greu de uitat. Nu ţinem minte exact de când îl urmărim, dar nu avem cum să nu ţinem minte câştigătorii Eurovision din fiecare an. Sunt artişti pe care îi ascultăm şi acum deşi probabil nici nu eram născuţi când Eurovisionul i-a pus pe harta muzicii internaţionale.

Care este piesa câştigătoare preferată şi ce a adus nou astfel încât să fie de neuitat?

Toate piesele câştigătoare au avut ceva de neuitat. Fie că e vorba de un show de lumini, ori teme folclorice sau voci senzaţionale,  sau poate chiar apariţii extravagante. Şi aici e foarte greu de făcut un top.

Ce piese de la Eurovision fredonaţi şi în ziua de astăzi?

O foarte mare parte dintre piesele câştigătoare, dar nu numai. Vezi exemplu „Hora din Moldova”. O piesă care nu a câştigat Eurovisionul, dar încă spune foarte mult.

România – una dintre ţările care nu au câştigat niciodată acest mare „campionat”. Care să fie oare adevăratul motiv?

Motive pot fi multe. Le dăm deoparte. Există o reţetă a succesului la Eurovision şi sperăm că România să aibă ingredientele surpriză anul acesta.

Există oare vreun pachet magic care poate garanta câștigarea concursului?

Cu siguranţă, da. Un artist bun, o piesă cu un mesaj care să îşi facă loc în cât mai multe inimi şi un public fără graniţe în minte. 🙂

La final de interviu, ce mesaj le transmiteţi cititorilor ESC on POINT?

Votaţi  piesa în care vă regăsiţi. Dacă e să fie „Adventure” am fi onoraţi.

Vă îmbrăţişăm,

D-LEMA .

Echipa ESC on POINT urează mult succes trupei D-lema în semifinală!

Georgiana Eftodi a contribuit la acest articol

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s