Cristina Vasiu: „Set The Skies On Fire ma reprezinta in totalitate si ma face sa tremur de emotie de fiecare data cand o cant.”

Astazi am stat de vorba si cu Cristina Vasiu, care isi incearca din nou norocul sa reprezinte Romania la Eurovision. Am aflat ce semnificatie are pentru ea piesa „Set the skies on fire”, cum a cucerit-o concursul Eurovision dar am si incercat s-o cunoastem mai bine. 

Hello, Cristina! Îţi mulţumim că stai de vorbă cu noi pentru a doua oară. Pentru început, spune-ne cu ce te-ai mai ocupat de când am vorbit ultima oară.

Hello, Georgiana! Şi eu vă mulţumesc pentru ocazia asta, plăcerea este de partea mea!
Sunt câteva lucruri de spus, şi am să încep prin a vă povesti despre colaborarea cu What’s Up, pe piesa „Hoţ de inimi”, cel mai recent single al meu de care sunt foarte mândră, şi la care am colaborat cu o echipă de oameni minunaţi şi extrem de talentaţi. Am mai lansat o piesă cu un mesaj foarte puternic „Fetiţa cu chibrituri” alături de Alama, producătorul piesei Tic-Tac, şi lucrăm în continuare cu drag şi spor la alte piese. Încerc de ceva timp să îmi formez un bând şi sunt în căutare de oameni drăguţi cu chef de treabă, şi cel mai recent, m-am înscris la Eurovision 2017.

Ne-ai făcut o surpriză plăcută revenind anul acesta la Selecţia Naţională, cu piesa „Set The Skies On Fire”. Care este povestea din spatele acestei piese?

Mă bucur să aud asta, mi-am dorit foarte tare să particip anul acesta, pentru că am o piesă foarte frumoasă cu o poveste şi mai frumoasă, care mă reprezintă în totalitate şi mă face să tremur de emoţie de fiecare dată când o cânt. „Set the skies on fire” este piesa cu care m-am înscris, o producţie compusă de Jonas Thander, din Suedia. Piesa are şi o mică poveste în spate, desigur. Eu aveam pregătită o altă piesă pentru EUROVISION, şi cu câteva zile înainte de înscriere am primit piesa asta pe mail ca o bucurie pentru sufletul meu. (râde)
Prietenul meu drag, Călin Giurgiu, a găsit piesa, care iniţial era construită pentru o voce masculină. Mi-a plăcut extrem de mult când am ascultat-o, Jonas a dat-o cu 7 tonuri mai sus, după care am intrat în studio şi am tras! Sunt foarte fericită că este piesa mea şi că Jonas a avut încredere în mine şi m-a susţinut necondiţionat.

Din punctul tău de vedere, ce face această melodie atât de specială şi mai ales, potrivită pentru Selecţia noastră?

Din punctul meu de vedere, piesa are o explozie care te face să cânţi şi să tremuri de emoţie. Asta am păţit eu la audiţii. Este o piesă concepută special pentru Eurovision şi merită să ajungă cât mai departe.

Te-ai gândit la show şi vestimentaţie? Ne poţi dezvălui puţin despre acestea?

M-am gândit, sigur că da! Pot doar să vă spun că anul acesta nu mai avem artificii şi niciun fel de focuri. Avem în schimb un show frumos şi o echipă care abia aşteaptă să îşi facă treaba!

Cât de mare a fost dezamăgirea că nu ai trecut de preselecţiile de anul trecut?

Nu a fost foarte mare, am înţeles că oamenii căutau altceva şi nu am fost potrivită pentru ce căutai ei în acel moment. Am învăţat să accept deciziile oamenilor fără să mă afecteze.

Interviul de anul trecut s-a axat mai mult pe experienţa ta de la Eurovision, însă tare ne-ar plăcea să te cunoaştem şi mai bine. Aşadar, te poţi caracteriza şi ne poţi spune cum este o zi din viaţa ta?

Ce drăguţi sunteţi! Să ştiţi că nu am o viaţă palpitantă sau extravaganţă, adică nu mă plimb cu avioane şi nici nu trăiesc diferit de voi, dar o să vă descriu cu drag o zi din viaţa mea.
Mă trezesc pe la 10, 11 dimineaţa, mai lenevesc un pic în pat pe telefon, până pe la 12, după care mă ridic, dau drumul la muzică, pentru că aşa primesc energie pentru întreaga zi şi îmi pregătesc o gustare. După ce mănânc, mă spăl, şi mă pregătesc să ies. Merg prin oraş, pe unde am treabă, merg la studio, revin acasă unde cânt chestii dragi sufletului meu vreo 2 ore, mai mănânc ceva, mă uit la un film sau povestesc la tel cu familia şi prietenii mei buni după care mă pregătesc de somn.
Asta e o zi banală, acea zi obişnuită în care nu faci mare lucru.
Evident că sunt şi acele zile pline de alergătură, de dimineaţă până seara, zile în care am evenimente la care trebuie să fiu prezentă, zile în care merg la tennis de câmp, dar nu iarna, zile în care merg să innot, zile în care am concerte şi atunci activităţile sunt un pic diferite, dar în mare v-am povestit sincer cum trece o zi din viaţa mea! La fel ca a voastră! 

Când te-ai îndrăgostit de muzică şi cine te-a îndrumat pe acest făgaş?

M-am îndrăgostit de muzică din pântecele mamei cred, pentru că şi la botez am plâns şi am urlat de a răsunat toată catedrala din Deva. Din spusele celor mai în vârstă, copii care plâng în biserică,vor cânta !
Şi adevărat au grăit!
Primul contact adevărat cu muzica l-am luat la grădiniţă în timp ce toţi copiii cântam în cor, nişte cântece pentru serbarea de Crăciun! Educatoarea mea, Marinela Sârbu, a auzit o voce mai altfel, şi a pus fiecare copil în parte să cânte singur. A ajuns la mine şi reacţia a fost ” Ahaaa, deci tu erai” (râde)
Şi ăsta a fost începutul.

Dacă nu ar fi existat muzica, spre ce te-ai fi îndreptat?

Îmi amintesc râzând acele momente în care aveam un metru toată şi purtam mărimea 28 la pantofi, dar mă încălţam cu tocurile mamei în care mai intra jumătate din celălalt picior, şi în faţa unei oglinzi imense de la bunici, vorbeam singură şi prezentam jucăriile de plus, care erau un fel de invitaţi şi eu un fel de prezentatoare Tv. Dacă la 5 anişori, fără să mă înveţe cineva, am avut pornirea asta, probabil că asta aş fi făcut!

Cu ce artişti naţionali şi internaţionali ţi-ar plăcea să colaborezi?

Muuulţi sunt! De la noi, Carla’s Dreams, Delia, Andra, Horia Moculescu, Smiley. Internaţionali … Jessie J, Rihanna, Sam Smith, Eminem, Sean Paul…şi lista continuă.

Când ai urmărit pentru prima oară  Eurovision Song Contest şi ce te-a făcut să te îndrăgosteşti de el?

Stai să mă gândesc, a urmăream cu părinţii de mic copil şi visam să ajung şi eu acolo cândva. Urmăream în fiecare an şi îi susţineam pe ai noştrii cu sufletul la gură. Sincer cred că anul în care a participat Luminiţa Anghel cu Sistem. Forţa şi dorinţa Luminiţei, prestaţia ei innegalabila şi talentul ei m-a făcut să muncesc să ajung şi eu acolo cândva.

Din punct de vedere muzical, de ce crezi că România nu are nicio victorie până acum? Ce ar trebui să schimbăm?

Hmm, nu ştiu! N-aş putea să vă răspund, şi nici nu cred că sunt în măsură dar cred că avem nevoie de ceva actual şi fresh.

Crezi că există vreun pachet magic ce poate să garanteze câștigarea concursului? 

Nimic nu îţi garantează nimic într-un concurs. Prestaţia ta, piesa, mesajul, show-ul te pot ajuta să câştigi . Pachetul magic este de fapt magia momentului tău.

România a avut ghinionul să nu participe anul trecut la Stockholm. Ce sentiment ai avut când ai aflat că ţara noastră nu mai poate participa?

M-am întristat foarte tare pentru Anton, şi cred că a fost ghinion pur. Aş fi suferit enorm dacă eram în locul lui, dar viaţa merge înainte .

Ai mai urmărit finala din Suedia în ciuda acestei situaţii? Dacă da, ce ţări ţi-au plăcut cel mai mult şi de ce?

Am urmărit foarte puţin!

Care dintre câştigătorii Eurovision este preferatul tău şi ce a adus nou astfel încât să câştige?

Loreen, Conchita Wurst, Måns Zelmerlöw! Toţi 3 au avut nişte momente spectaculoase din toate punctele de vedere!

În final, ce mesaj le transmite Cristina cititorilor blogului nostru, ESC on POINT?

Pe final, vă transmit toate gândurile bune, să fiţi pozitivi, să susţineţi mereu piesa care transmite emoţia cea mai mare ! Vă pup şi vă iubesc.

Si noi iti transmitem toate gândurile bune si iti uram succes la Selectia Nationala, Cristina!

Georgiana Eftodi a contribuit la acest articol 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s