DOMG: ,,Avem in plan Eurovisionul ca proiect”

Astăzi stăm de vorbă cu duo-ul electronic DOMG, pe care urmează să-l cunoaşteţi în rândurile următoare. Aflăm de la ei ce noutăţi pregătesc pentru public şi ce consideră ei despre Eurovision Song Contest.

Fact: Jumătatea grupului, Mihai Gruia (ex-Akcent), a cochetat cu Eurovisionul alături de vechea trupă în urmă cu 10 ani, când a participat la Selecţia Naţională cu piesa „Jokero”.

Bună, băieţi! Suntem încântaţi să avem un interviu cu voi! Am vrea pentru început să vă prezentaţi, deoarece nu multă lume vă ştie deocamdată.

Bună, suntem încântați să vă acordăm, cu drag, acest interviu. Noi suntem DOMG adică Dorian Oswin și Mihai Gruia, producători muzicali, compozitori și DJ act. Compunem și producem muzică de foarte mulți ani, însă, până recent, am fost producătorii din umbră ai unor artiști precum Alina Eremia, Lora, Delia, Puya, Vescan, Andreea Bănică, Adrian Sina, Doddy, Akcent, Mircea Eremia iar lista poate continua. Recent, am decis să înființăm propria casă de producție DOMG unde ne ocupăm de propriile proiecte muzicale dar și ale altor artiști.

Am văzut pe pagina voastră de Facebook că pregătiţi o nouă piesă pentru viitorul apropiat. Ceva similar cu ce aţi mai lansat voi sau poate ceva diferit?

Da, așa este, ne pregătim ca în perioada următoare să lansăm o nouă piesă DOMG care va beneficia și de un videoclip. Referitor la stilul piesei, încercăm mereu ca de la piesă la piesă să aducem câte ceva nou.

Vrem să îi cunoaştem mai bine pe băieţii de la DOMG. Cine sunt ei în viaţa de zi cu zi şi cu ce le place să îşi ocupe timpul (în afară de muzică) ?

“Mereu încerc, pe cât se poate, ca timpul liber să îl dăruiesc familiei, celor două fetițe și soției mele. Mergem la film, la teatrul de păpuși și încercăm, cât de des se poate, să ne bucurăm și de natură.” a zis Mihai Gruia. „Mie și soției mele Ana Gabriela, ne plac foarte mult incursiunile în natură, muntele și drumețiile, astfel, atunci când avem ocazia, încercăm mereu să luăm câte o gură de aer proaspăt.” ne-a transmis Dorian Oswin.

De la Akcent la producători pe cont propriu. Cum a evoluat/ involuat industria muzicală românească in ultimii 10 ani?

De pe vremea când produceam pentru Akcent piese precum “My Passion”, “I’m sorry” sau “Feelings on fire” și până acum, muzica a cunoscut o evoluție semnificativă, în sens pozitiv, produsele muzicale și video românești actuale fiind printre cele mai lăudate din întreaga lume.

Compuneţi piese pentru artişti precum Alina şi Mircea Eremia, Mellina sau Ruxandra Bar. Cum este şi cum aţi ajuns să lucraţi cu aceşti artişti? Poate ne spuneţi şi cine e cel mai sârguincios artist.

Totul este ca un domino, de la primul hit pe care l-am scris, s-a produs un efect în lanț iar astfel am ajuns să lucrăm cu majoritatea artiștilor pe care publicul îi cunoaște și îndrăgește de la radio sau TV. Toți artiștii cu care colaborăm sunt dedicați muzicii, astfel, încercăm ca în sesiunile noastre de studio, atmosfera să fie degajată dar totodată, abordăm fiecare proiect în parte, cu profesionalism și seriozitate maximă.

Aici vine o întrebare cam clişeică, dar interesantă pentru noi: cu cine aţi dori să colaboraţi pe viitor? Puteţi enumera artişti români şi străini.

Sunt mulți artiști pe care îi admirăm și urmărim. Industria muzicală internațională a generat, în ultimii ani, artiști și proiecte de o calitate excepțională. Ar fi greu să putem alege. Același lucru îl putem spune și despre artiștii autohtoni, care și ei la rândul lor, au pășit pe scena internațională cu rezultate foarte bune.

Ca muzicieni, suntem ferm convinşi că aţi urmărit măcar odată concursul Eurovision, iar blogul nostru se ocupă cu aşa ceva. Nu v-aţi gândit să înscrieţi o piesă pentru Selecţia Naţională?

Da, urmărim Eurovision-ul și avem în plan un astfel de proiect.

Enumeraţi trei cuvinte pentru a descrie acest concurs.

Pasiune, multiculturalism muzical și talent.

Care sunt melodiile care v-au plăcut cel mai mult de la Eurovision?

Desigur că întotdeauna vom susține România, este greu să nu fi partinitor. Însă, cu siguranță, în special, piesele finaliste, sunt demne de apreciere.

Care artiști de la Eurovision v-au impresionat și de ce?

Considerăm că fiecare artist și act muzical de pe scena Eurovision este special și unic, în felul său, așadar credem că tot Eurovision-ul și ceea ce transmite acest concurs este impresionant.

Cum credeți ca trebuie sa fie piesa ideală in acest concurs pentru ca România sa câștige? Cum vedeți voi pachetul special? Pe ce artiști ați miza in acest concurs și de ce.

Suntem de părere că indiferent de stilul piesei, o piesă bună este o piesă bună, iar având în vedere faptul că muzica este subiectivă este imposibil să cunoști rețeta unei piese câștigătoare. Credem totuși că artistul și piesa care transmit emoție majorității publicului poate fi cartea câștigătoare căci în fond, muzica este o emoție.

Aveţi idee cu ce ar trebui să se prezinte România ca să ia un loc pe podium?

România are talente, credem că toată lumea este de acord în privința acestui aspect. Avem tot ce ne trebuie, probabil că avem nevoie și de un pic de noroc.

Când ne veţi surprinde cu lansarea unui album?

Lucrăm intensiv la acest lucru, promitem că va fi ceva special.

La final, doriţi să transmiteţi un mesaj cititorilor ESC on POINT?

În primul rând, dorim să transmitem sărbători fericite, sănătate și multă muzică bună în casele voastre. Vă mulțumim că ne ascultați muzica și vă urăm toate cele bune. Mulțumim ESC on POINT pentru acest interviu. Cu drag, DOMG.

Si noi vă urăm sărbători fericite și sperăm să vă vedem la Eurovision curând, băieți!

Georgiana Eftodi și Ingrid Marc au contribuit la acest articol

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s