DOAR SASE SUNT NOROCOASE

Şi iată că aseară a avut loc, pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, prima etapă din cadrul selectării piesei ce va reprezenta România la Eurovision Song Contest ce se va desfăşura anul acesta la Stockholm, Suedia.

Seara a început cu un mic “ pre show” în care am aflat că “Baia Mare a intrat în istoria Eurovisionului” pentru simplu fapt că a organizat Selecţia Naţională 2016, sau am aflat cu stupoare de la o frumoasă domnişoară co-prezentator de peste Prut (trebuiau cumva atraşi si telespectatorii TVR Moldova) că anul acesta nu vom mai putea auzi “ 12 points from Moldova  go to Romania” în semifinale, deoarece nu suntem în aceeaşi semifinală. Trist, mi-ar fi plăcut să aud pentru prima oară în istoria concursului Eurovision punctarea pieselor şi în semifinale.

Semifinala românească a fost per ansamblu un spectacol mai bun decât în anii precedenţi. De remarcat momentul de început în care toţi concurenţii au interpretat fragmente din piesele ce au reprezentat România în anii trecuți. Un alt punct pozitiv a fost prezenţa juriului. Surpriza din partea juriului cred că a fost reprezentată de Randi, un Randi care cu mici excepţii (momentul Băsescu) a fost haios, articulat şi obiectiv. La minusuri putem nota maniera de filmare a TVR-ului cu prea multe cadre ce păreau filmate din fundul salii.

Piesele salvate de juriu au fost:

  1. Moment of Silence – Ovidiu Anton (54 puncte)
  2. Let it Shine – Dream Walkers (47 puncte)
  3. Behind the shadows – Florena (44 puncte)
  4. Paradisio – M I H A I (33 puncte)

Piesele salvate de public :

  1. I’m coming home – Vanotek feat The Code&Georgian(984 voturi)
  2. The Voice – Doru Todorut feat Irina Baiant (852 voturi)

Piesa ce va reprezenta România la concursul Eurovision Song Contest 2016 va fi selectată în urma votării doar de către public în data de 6 Martie 2016, în cadrul unui spectacol televizat şi care va putea fi urmărit pe TVR1, TVR HD, TVR Moldova, TVR Internaţional şi online pe TVR plus începând cu ora 20.30.


cutmypic (9)

La acest articol a contribuit Radu Gabi, redactor ESC on POINT.


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s