POLI GENOVA: REPREZENTANTA BULGARIEI ÎN 2016

Bulgaria a decis anul acesta să se reîntoarcă în competiția Eurovision, iar, în urma unei selecții interne, delegația Bulgariei, în frunte cu Joana Levieva-Sawyer, a ales-o pe solista Poli Genova pentru a-i reprezenta. Poli Genova a mai reprezentat Bulgaria la ediția din 2011, care a avut loc în Dusseldorf, Germania. De asemenea, artista a fost prezentatoare a ediției din 2015 a Junior Eurovision Song Contest, care a avut loc în Sofia, capitala Bulgariei.

„Poli Genova este deja destul de populară pe plan internațional, în special pentru comunitatea Eurovision. De asemenea, a făcut o treabă foarte bună ca și prezentatoare a Eurovision Song Contest Junior în 2015, aceștia fiind factorii importanți care au determinat alegerea noastră”, spune Joana Levieva-Sawyer, șefa delegației Bulgariei la Eurovision.

Televiziunea Națională a Bulgariei lucrează împreună cu o echipă internațională la cântecul pe care Poli Genova îl va interpreta la această ediție a Eurovision.

Bulgaria a hotărât ca anul acesta să nu țină o selecție națională, motivul principal fiind cel al bugetului.

Poli Genova nu este singura artistă care se reîntoarce la Eurovision. După cum bine știm, Republica Macedonia a ales-o din nou pe Kaliopi ca și reprezentantă, iar Bosnia și Herțegovina alegându-i pe Fuad Backovic-Deen și Dalal Midhat, Deen fiind deja cunoscut după ce și-a reprezentat țara în 2006, obținând deasemenea locul trei.


cutmypic (6)

La acest articol a contribuit Alex Iovan, redactor ESC on POINT.


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s