JUKEBOX: „MELODIA NE-A ALES PE NOI”

După experiența Selecției Naționale din anul 2005, Trupa Jukebox se află din nou în luptă pentru a reprezenta România la Eurovision. Aceștia cred foarte mult în piesa care va răsuna pe data de 4 martie, la Baia Mare. Jukebox au fost de acord să ne acorde un interviu foarte interesant, așa că vă invităm să îl citiți!

Ingrid Marc: Ce vă recomandă pentru Selecția Națională?

 E o întrebare cu multe răspunsuri posibile. Jukebox e una din trupele care ține cont de reacția publicului și iși dorește să ridice nivelul concertelor de la an la an, iar participarea la Eurovision este un raspuns la întrebarile fanilor “cu ce ne mai surprindeți, ce mai faceți nou”. Desigur este și o provocare din care, în mod sigur, vom învăța multe. Într-o astfel de competiție ești direct în contact cu așteptările publicului și ale organizatorilor, care sunt cât se poate de importante pentru noi. De asemenea ne place să fim împreună cu alți colegi și trupe alături, chiar dacă fiecare iși dorește ca el să fie câștigător. E un sentiment frumos, suntem oameni din același domeniu, cu aceleași aspirații și putem colabora și învăța unii de la alții.

IM: Ați mai încercat să înscrieți vreo piesă până acum?

În afară de participarea din 2005 când încă eram la începutul carierei și am ieșit pe locul 5, nu ne-am mai înscris niciodată la Eurovision. Emisiunea Cronica Cârcotașilor a avut prioritate în ceea ce privește aparițiile televizate și combinată cu activitatea intensă de concerte nu prea a mai fost timp de alte proiecte importante.

IM: De ați ales să înscrieți o melodie „modern meets folk”?

Mai degrabă melodia ne-a ales pe noi. După 10-15 ani de concerte în care combinam piese cu stiluri diverse, am gasit rețete noi la care publicul reacționează și am constatat că melodiile în genul celei pregatite de noi pentru Eurovision sunt foarte bine primite în concertele noastre live. Astfel, ne-am ocupat serios să găsim o formula cât mai originală pe care să o aducem în fața audienței și care să ne reprezinte pe noi, ca trupa, dar, mai ales, publicul nostru.

IM: Care este povestea din spatele piesei?

Cred că am vorbit puțin despre asta la întrebarea anterioară. Povestea = rock + folclor + umor. E un gen care rezonează la public, și nouă ne place pentru că ne reprezintă, fiind o piesă vesela și plină de energie. Altfel, multă munca de echipa, brainstorming și cu ajutor din partea unor prieteni la producție (mulțumim lui Liviu Elekes care s-a ocupat de înregistrări, mix și master) și desigur reprezentarea Cat Music, așa ca iată-ne aici.

IM: Ne puteți da detalii despre show? Veți merge pe scenă ceva inovativ sau ceva strict tradițional?

Show-ul va fi o surpriză. Lucrăm la o idee grozavă și abia asteptăm să o punem în practică pe scena Eurovision. Nu putem dezvalui prea mult, dar abia asteptăm sa îl prezentăm, pe 4 martie la Baia Mare. Lucrăm cu o echipa de profesioniști, cu istoric și realizări mari și în afară de surprinderea publicului, sperăm să stârnim și multă admirație .

IM: Ce credeți despre noul sistem de vot?

Nu ne concentrăm pe aspectul acesta. Indiferent cum este sistemul de vot și cum funcționează el, un artist trebuie să se prezinte cât poate mai bine. Dacă piesa și show-ul sunt bune și bine prezentate, vor fi apreciate, indiferent de sistemul de vot.

IM: Credeți în șansele României de a câștiga anul acesta dacă veți fi aleși pentru Stockholm?

Avem foarte mare încredere în noi și în piesă, în ce putem face, în show și da, ținta noastră este să mergem mai departe, cât de sus se poate în clasamentul din Suedia.

IM: Un mesaj pentru fanii Eurovision și cititorii blogului nostru.

Publicului nu poți să îi spui ce să facă. Ei ascultă, le place sau nu, judecă sau nu, comenteaza sau nu. Asta e treaba publicului și treaba noastră e să le dam ceva care să le placă foarte mult. Ei să continuie ce fac ei și noi ne vom ocupa de ceea ce facem noi.  Vouă vă urăm cât mai mulți cititori și așteptăm, în calitate de cititori, articole interesante și captivante.

Mulțumim pentru amabilitate! Noi le dorim succes în selecție. Mai jos puteți asculta melodia lor:

https://www.youtube.com/watch?v=WBw20KvY97Q


cutmypic (3)cutmypic (2)

La acest articol au contribuit Ingrid Marc si Laur Mihai, redactori ESC on POINT.


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s