RAMONA NERRA: „DACA NU AS FI FOST DEZAMAGITA, INSEMNA CA NU MI-AS FI DORIT CU ADEVARAT SA REPREZINT ROMANIA”

Ramona Nerra este un om deosebit, iar acest lucru nu mai este vreo noutate în lumea Eurovisionistică. Ramona se dedică fanilor, renunțând la o parte din timpul rămas. Între studio, concerte și viața de acasă, ea își împarte bucuriile cu fanii Eurovision. Deși era favorită a fanilor, din diverse motive, juriul a decis că melodia ei nu își are locul nici măcar în semifinale. Măcar să fi găsit juriul alte 12 piese mai bune, doar că nu s-a întâmplat astfel. În interviul ce urmează, Ramona ne va răspunde la câteva întrebări legate de cariera sa, de melodia „My Heart Is Still Winning” și despre Eurovision, în general.

Ingrid Marc: Care este povestea din spatele piesei „My heart is still winning”?                    My heart is still winning este o melodie pozitiva pe care, de preferat, o asculți dimineața, pentru ca, automat, toată ziua vei avea bună dispoziție.
Povestea este următoarea : după foarte multe dezamăgiri în dragoste, întâlnesc acea persoana care îmi dă totul peste cap și care mă face sa mă simt iubită și apreciată cu adevarat. Dar, pentru că eu am trecut prin foarte multe povești care inițial promiteau a fi de basm și care, într-un final s-au transformat într-un coșmar, nu îndrăznesc să mă mai bucur la maxim de aceasta relație actuală. Fiind mereu cu frica de ceea ce ar putea urma. Însa, după o anumită perioadă, inima îmi cedează și trebuie să recunosc cu satisfacție că trăiesc un basm real și că, în sfârșit, am întâlnit persoana potrivită cu care poate as vrea sa ma căsătoresc cândva.
O poveste de dragoste cu un final frumos și melodia are tendința de a-ți rămâne în minte cam toată ziua. De aceea, a se consuma cu precauție. Poate fi contagioasa!
Dealtfel toti prietenii mei o cântă, cum ne vedem, prima lor reacție este să îmi cânte fragmente din melodie. Hahaha!

IM: De ce crezi că nu a trecut piesa mai departe?
După cum am văzut online , din cauza punctajului mic dat din partea juriului, care inițial considerase că nu ar fi avut refren. :)))

IM: Ți-ai revenit după această dezamăgire?
Sigur ca a fi dezamagit este ceva normal. Dacă nu aș fi fost dezamăgită, înseamna ca nu mi-aș fi dorit cu adevarat să reprezint Romania la ESC. Plus că Mihai Alexandru și cu mine am lucrat luni întregi la această melodie și la tot ce ținea de organizarea și punerea în pagină a acestei melodii… și nu este ușor să vezi că munca nu iți este respectată la adevărata valoare. Dar presupun ca nu suntem singurii în aceasta situație … fiind multi care au încercat și au sperat același lucru ca și noi.

IM: Plănuiai ceva în legătură cu show-ul? Ne-ai putea spune despre el?
Sigur că ceva idei aveam eu deja, dar nu se mai merită sa discutam despre ce ar fi fost dacă…

IM: În următoarea perioadă ești implicată în proiecte?
Da. „My heart is still winning“ ramane proiectul meu actual. De ieri, videoclipul oficial este online pe canalul Youtube al casei de discuri Roton și pentru cumpărare pe portalele de muzică. Deci, perioada imediat următoare mă voi ocupa în continuare de promovarea acestei melodii.
Paralel finisez lucrul EP-ului meu care va contine 5 melodii plus „My heart is still winning“ ca bonus track. Intenția mea este să devină un EP vizual , fiecare melodie să primească un videoclip propriu. În ceea ce privește videoclipurile și prezentarea lor, am deja ideile clare și abia aștept sa începem să le punem în aplicare.

IM: Chiar dacă este prea devreme, ai mai vrea să participi cândva la Selecția Națională?
Niciodată nu poți spune niciodată , dar cred că, pentru un timp, m-am lecuit un pic de jurii și selecții. Deși as fi dorit enorm de mult sa reprezint Romania la ESC.

IM: Ce crezi despre noul sistem de vot?
Îmi place mult. Dacă publicul este consumatorul final al muzicii promovate la ESC, de ce să nu fie tocmai el cel care sa aibă un drept de vot. Desigur, după ce juriul, de preferat de specialitate, curăță un pic drumul, lăsând în competiție numai „creme de la creme“. Cu o mica adăugare, există o comunitate Eurovision care tot anul urmărește absolut tot ce ține de acest eveniment, fie el din țara sau din Europa. Acestor fani înfocați trebuie sa li se permită sa aibă o opțiune în viitor. Un drept de vot poate sub forma de „wildcard“ sau „fanscard“. Pentru că ei sunt cei care ridică artiștii care iau parte la aceasta competiție și tot ei sunt cei care, prin susținerea lor ,într-adevăr activă, le dau acea încredere de care au atâta nevoie într-o situație de stres major cum este o astfel de competiție. Cred ca nu ar exista bucurie mai mare pentru ei decât sa se simtă respectați.
Ah.. și juriul specialist trebuie să fie compus din persoane care ascultă muzica actuală , de preferat compozitori care au hit-uri actuale în Romania sau în afara țarii. Numai așa văd o șansa reală să câștigăm cândva Eurovisionul. Și sincer, chiar merităm !! Suntem un popor care este incredibil de muzical !!

IM: Ce le transmiți fanilor din România?
Fanilor din Romania le mulțumesc enorm de mult pentru fiecare secundă pe care au petrecut-o susținând această melodie și pentru emoțiile prin care am trecut împreună… știu că mulți sunt încă dezamăgiți… Însă marele nostru câștig comun este dragostea și respectul nostru reciproc. Sper să îmi rămână alături de acum încolo și să dovedim împreună că acesta melodie este un hit adevarat !!

IM: Care este artistul tău favorit din selecție?
Mi se pare că Ovidiu Anton, cu „A moment of silence“, este de departe cea mai bună melodie din Selecția Națională de anul acesta. Îi urez baftă multă și sper din suflet să câștige !! Voce puternică si melodie cu iz de imn. Hai Ovidiu !!!

IM: Crezi în șansele României în acest an la Eurovision?
Nu am ascultat toate melodiile care vor intra în concurs la Stockholm și, desigur, depinde și de cine va câștiga selecția noastră … însa Romania trebuie să intre măcar în top 10. Este dorința mea !

Noi îi mulțumim mult Ramonei pentru disponibilitate și îi urăm succes în tot ceea ce își propune. Aici puteți asculta melodia ei, „My Heart Is Still Winning”. Ce ziceți? Merita un loc în semifinală?


cutmypic (3)cutmypic (7)

La acest articol au contribuit Ingrid Marc si Matei Pieca, redactori ESC on POINT.


Reclame

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Ionuț spune:

  Ramona merita cu siguranță un loc în finală…Piesa ei putea să fie cu uşurință în top 10 la Stockholm, dacă nu şi mai sus

  Apreciat de 1 persoană

 2. zafiu ovidiu valeriu spune:

  Vorba Ramonei :”Nu am ascultat toate melodiile care vor intra în concurs la Stockholm”. Am ascultat inschimb melodia Paradisio a lui Traistariu, si dupa parerea mea de ascultator de muzica, este mult sub „My Heart Is Still Winning”. Mie unuia, melodia Ramonei mi se pare intr-adevar o melodie optimista, ce-ti poate face ziua vesela. Pacat. Astea au fost parerile juriului care vrand ne vrand i-a taiat elanul acestei fete minunate ! Poate la urmatoarea participare, va gasi un juriu care s-o aprecieze la adevarata ei valoare. BAFTA RAMONA !

  Apreciază

 3. zafiu ovidiu valeriu spune:

  Dintre melodiile intrate in semi finale, nu am ascultat decat melodia Paradisio a lui Traistariu. Sincer, nu m-a dat pe spate, ba din contra, mi s-a parut mai slaba ca a Ramonei Nerra. Melodia Ramonei cand o asculti, iti da o bucurie si parca o speranta, ca ziua in care o asculti iti va fi mai buna. (Are mare dreptate) Dar…. Pacat. Oricum, o mai astept pe Ramona si cu alte melodii la fel de bune. Bafta RAMONA !!!

  Apreciază

  1. esconpoint spune:

   Sperăm că nu se va descuraja şi va încerca în continuare. Are o voce puternică, plăcută şi dacă va avea o piesă pe masura vocii ei ne poate reprezenta cu onoare. Laur-Mihai

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s