MIHAI BAJINARU: „VOM CASTIGA SI NOI, CU SIGURANTA…”

 Mihai Băjinaru este unul dintre cei 12 semifinaliști ai Selecției Naționale a României pentru Eurovision 2016. Pasionat de muzică și de tot ce înseamnă Eurovision, Mihai a decis să ne spună câteva cuvinte despre piesa „Never too late”și despre show-ul pe care îl va susține în data de 4 martie, atunci când va avea loc semifinala Selecției Naționale.

Ingrid Marc:  Salut, Mihai. Ne poți spune care este povestea din spatele piesei „Never too late”?
Never too late a fost o piesă compusă special pentru mine. Eu și cu Andrei ne cunoaștem de când veneam în casă la domnul Ionel Tudor, compozitor extraordinar și un om deosebit. Pot spune că dânsul mi-a îndreptat primul pașii spre muzica românească. Eu și Andrei am vrut să facem de mult timp ceva pentru Eurovision. Am mai făcut piese împreună și chiar clip pentru piesa „Paradiso ed inferno”. „Never too late” – textul a fost scris de Cristian Faur care este un om la fel de talentat și care cred că a simțit foarte bine piesa.

IM: De ce crezi că piesa ta este potrivită pentru Eurovision?
Piesa este potrivită pentru România. Nu este baladă, dar este romantică și ajunge la suflet. Textul și refrenul sunt într-o perfectă concordanță, ambele fiind ușor de reținut. Piesa este comercială, Andrei a știut ce să-mi scrie pentru că mă cunoaște foarte bine

IM: Crezi într-o victorie, acum, după ce s-a schimbat sistemul de vot?
Sistemul de vot cred că e ok. Publicul e regele, el alege ce și cum.

IM: Ce fel de show ne vei prezenta pe scenă? Va fi cu dansatori, backing vocals?
Voi avea un show care va cuprinde dansatori profesioniști în spate,  coregraful fiind un om cu greutate în domeniu, o să aflați la momentul potrivit. Nu am baking vocals în spate.

IM: Care crezi că sunt șansele de câștig ale României din acest an?
România are șansele ei. Cred că este o chestiune și de destin. Vom câștiga și noi, cu siguranță, nu știu dacă anul acesta sau la anul etc. Important este să ne prezentăm bine, asta zic.

IM: Un mesaj pentru fani?
Să fim mai romantici, să ne întoarcem și la valorile noastre autentice, să fim mai buni prin muzică, prin căldura și dragostea față de aceasta. Până la urmă asta înseamnă: închipuiți-vă cum ar fi lumea astăzi fără muzică. Trebuie să fim mai sensibili la frumos, să nu mai criticăm tot ce clădim. „Tot ce e făcut de noi e prost din start” … nu e bine. E și chestiune de mentalitate. Trebuie să ne schimbăm cu toții. Uite, vezi? Never too late…

Acestea au fost cuvintele spuse de către Mihai Băjinaru. Îi mulțumim foarte mult pentru interviul acordat și îi urăm mult succes în semifinală. Dacă ești fan Mihai Băjinaru, aici poți asculta piesa lui:

https://www.youtube.com/watch?v=ycPaXMY_acE


cutmypic (6) cutmypic (3)

La acest articol au contribuit Ingrid Marc si Alex Iovan, redactori ESC on POINT.


Anunțuri

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s